Kuling.nu

Mötesplatsen för dig som har en förälder med psykisk sjukdom

marginell mental retadation! (Svagbegåvning)

Skriv svar

Till forum

  • Hej är en tjej på snart 35 år som för några år sedan fick diagnosen "Marginell mental retardation" Helt förstörd blev jag och ansökte om journal förstöring. Nu i efterhand har jag fått problem i jobbet och ska göra om utredningen igen. Vilket skrämmer mig! Hamnade i en psykos efter förra utredningen. Har dessutom barn och sambo och jag är rädd att min son ärvt samma diagnos. Finns det någt annan med denna diagnos? Skulle vilja ha kontakt med någon...hur ska jag kunna gå vidare i livet efter detta? Hjälp!
    sanna
    18 apr 2014 15:44

  • Hej,

    Vill inte förminska dina känslor på något vis.
    Men om du klarat av livet i 35år (utan diagnosen), skaffat jobb, sambo och barn så kanske det inte är så mycket att oroa sig över? Du var ju samma person hela tiden, låt inte ett papper förstöra livet för dig om allt funkade innan.

    Som barn till smått värdelösa föräldrar så är mitt största handikapp i livet min (o)förmåga att knyta an till andra människor.

    Det finns mer i livet än IQ-tester.
    Ge ditt barn mycket kärlek så ska du se att det kommer gå bra för din son i vilket fall. :)
    F
    27 maj 2014 18:43

  • Hej nu såg jag att det var ett bra tag sedan du skrev din fråga . Funderar på om det är så att du fått dessa symtom nu ? Att det uppkommit inlärningssvårigheter ? Det finns sjukdomar som kan ge dessa symtom i vuxen ålder? Tycker det är bra att du gör om testet . Klarade du skolan i vanlig klass med hyfsade betyg så är det möjligen ngt som uppkommit . Du kan ju också hitta strategier för att hantera vardagen , se till att bli ordentligt utredd på det kroppsliga så du inte har en sjukdom som behöver behandlas .
    Madeleine
    01 aug 2015 08:12

Skriv svar

Alla svar granskas innan de publiceras.