Kuling.nu

Mötesplatsen för dig som har en förälder med psykisk sjukdom

sluta, pappa!

Skriv svar

Till forum

 • Hej!
  jag har en pappa som jag absolut inte kan leva med! Mina föräldrar är nämligen skilda sen jag var ett! Jag och mina brorsor (jag är 13 och de 3 och 6) har blivit slagna av våran pappa hela livet och han skriker och slår oss hela tiden.Vår låtsasmamma gör inget föratt få oss att må bättre eller få han att sluta. Jag vill bara bo hos mamma eftersom han är så här. Och han slår oss hårdare och hårdare för varje gång.Jag är ledsen hela tiden och det gör så att jag även inte hinner plugga och då får jag dåliga betyg.Jag har också jättedålig aptit på grund av att jag mår så här.
  anonym
  04 nov 2011 20:23

 • Du är fantastiskt modig som skriver om din situation!
  Har du pratat med din mamma om att pappa slår dig och dina bröder?
  Du kan också prata med en skolsyster som du har förtroende för. Det kan vara väldigt svårt att prata om det här med någon även om du känner förtroende för den personen. Du behöver samla allt ditt mod för att göra det. Men gör det!! Sänder dig ljus och kärlek
  Berit
  07 nov 2011 15:41

 • Hej!

  Prata med någon vuxen du litar på - skolkurator, lärare eller ledare i någon fritidsaktivitet du har. Eller kanske en kompis förälder, om det känns bäst. Du ska inte behöva bli slagen!!! Din pappa gör helt fel, och det är inte tillåtet att slå.

  Har du berättat för din mamma att du blir slagen? Om du inte har gjort det ännu så tror jag det är bra att hon får veta. Då kan hon hjälpa dig bättre. Men prata också med någon mer vuxen. Du och din familj behöver hjälp.

  Om du inte känner att du har någon i din närhet som du vill prata med så ring eller skriv till BRIS (Barnens Rätt I Samhället) http://www.bris.se/?pageID=327

  De kan hjälpa dig vidare.
  Karolina
  07 nov 2011 21:19

 • Du måste verkligen berätta för någon vuxen vad du går igenom. Vänta inte. Gör det nu! Alla kärlek
  Pernilla
  01 nov 2012 13:34

 • Hej! Det är olagligt att slå någon enligt svensk lag och jag förstår att du inte mår bra av det.Det är helt naturligt. Om du kan prata med din mamma först men försök även att tala med någon professionell person. Du kan göra det anonymt via telefon om du vill. Jag hoppas att allt blir bättre. Kom ihåg att du är värdefull! Du är värd att behandlas med kärlek,utan slag.
  lena
  06 nov 2012 22:42

 • pappa dricker jag blev lessen och rädd
  michelle
  29 nov 2012 15:25

 • Sluta red ut det bara
  Anton
  09 jan 2021 14:04

 • Hej min pappa är jätte du han slår mig
  Anton
  09 jan 2021 14:05

Skriv svar

  

Alla svar granskas innan de publiceras.