Kuling.nu

Mötesplatsen för dig som har en förälder med psykisk sjukdom

Vart tar man vägen?

Skriv svar

Till forum

  • Vad gör man när man känner att man har tappat bort sig själv på vägen?
    Jag har varit längst ner i botten flera gånger. Den allra sista gången var värst, allt du kan se är mörker. Du är medveten om allt som händer runt omkring dig men du har inte kvar den känslan av hur du ska göra det bättre. Du hamnar i din egen värld. De första tre dagarna har du chansen att hjälpa dig själv men ju längre tiden går, desto djupare ner kommer du. När den första veckan har gått, då har du förlorat dig själv.

    Det är som en tjock, svart dimma som kommer närmare och närmare. Den omringar dig tills den är tillräckligt tjock så att du inte längre känner att du kan andas.

    Du är inte ledsen.
    Du är inte arg.
    Du är inte glad.
    Du är inte olycklig.
    Du är ingenting längre.
    S.
    12 jun 2014 21:26

  • När man tappat bort sig själv så kan man göra två saker: Det ena är att söka upp en plats eller en stämning där man känner sig hemma, där man trivs. Det kan vara att lyssna på musik som är viktig för dig, ta på dig kläder du trivs i, äta mat som du verkligen tycker om, ringa någon du känner och som du har förtroende för, ta dig till en plats som du tycker mycket om.

    Det andra är att stänga dörren för "energitjuvar". Fundera över vad och vilka människor som tar din energi, och försök undvika dem. Stäng dörren för dem, gå åt ett annat håll. Våga säga ifrån, och sätta dina egna gränser. Jag vet att det kan vara väldigt svårt ibland. Så ibland behöver man stöd och hjälp av någon för att klara av det.

    Det låter som att du behöver en spegel, någon som speglar din ledsenhet, speglar din vrede, speglar din glädje, speglar din förtvivlan. Någon som lyssnar och ger dig rum att uttrycka dig och finnas till med alla dina känslor, tankar och upplevelser.

    Stäng dörren för dem som inte behandlar dig på ett bra sätt, se till att få vara lite ifred från dem, och sök upp någon bra person som du kan prata med.
    K.
    14 jun 2014 23:46

Skriv svar

Alla svar granskas innan de publiceras.