Kuling.nu

Mötesplatsen för dig som har en förälder med psykisk sjukdom

Svår sitts

Skriv svar

Till forum

  • Hej, jag är 17 år gammal och har skilda föräldrar. Jag bor hos min psykiskt sjuka mamma varannan vecka, hon har diagnosen bipolär sen flera åt tillbaka men känns nästan som att hon även har borderline. Hon har varit sjukskriven allt för länge och det känns som att hon inte har något direkt liv över huvudtaget.

    För snart 3 år sedan blev hon gravid med en riktig tönt, visst han var schysst och snäll men förstog inte riktigt vad min mamma såg i honom. Min lillasyster kom till världen och alla var glada, men efter något år började min mamma bli något jag skulle beskriva som paranoid. Hon fick för sig att pappan till min lillasyster rökte på, hon ville inte längre att min lillasyster skulle träffa sin pappa vilket hon knappt gjort sen tidigare ändå. Något att tilllägga är att han är väldigt speciell, man skulle tro han har asberger. Han kan knappt ta hand om sig själv därav anledningen till att han inte haft hand om min syster.

    Nu för några månader fick min mamma för sig att pappan till min syster har förgripit sig på henne. Hon fick panik och ringde soc och Polis. Eftersom bevis inte fanns på något sexuellt utnyttjande lades allt ner. Men eftersom att hon ringt soc så kom de på hembesök. Hembesöket gick bra då jag var närvarande under halva besöket. Efter att soc hade gått fick min mamma panik IGEN och nu har hon fått för sig att soc ska komma och ta min lillasyster ifrån henne.

    Hon är i något panikstadie just nu och vill lämna landet bara för att komma ifrån soc och denna situation. Hon planerar och planerar men ändå vet hon inte riktigt vad hon ska ta sig till.

    Jag skulle kunna tro att pappan har förgripit sig på min syster då han inte har något sexliv över huvudtaget men självklart är jag tveksam till det. Det är dock inte min mamma utan hon är helt säker på detta och så fort jag ifrågasätter eller vill "diskutera" hennes teori får hon ett utbrott på mig och ger mig skit för att jag är så egoistisk, ohjälpsam och inte kan förstå den sitts hon sitter i.

    Hon anklagar också socialen för att de utvärderar henne istället för situationen vilket jag har väldigt svårt att tro. Hon tycker hela systemet är dåligt och hon ser att den enda utvägen är att lämna landet.

    Jag vet inte vad jag ska ta mig till! Trotts min speciella och svåra uppväxt ser jag mig själv som en stark person men jag orkar inte längre lägga mig i och ta hand om min mamma som jag trotts allt älskar väldigt mycket. Om hon nu lämnar sverige kommer mitt liv bli betydligt mer rofyllt men fortfarande så kommer jag sakna dem och oroa mig över dem..

    Vet inte vad jag ska göra....
    Känns nästan som att det bästa för min mamma är att lägga in henne men vad händer då med min syster jo hon hamnar hos sin pappa som antagligen kommer utnyttja henne sexuellt.
    anonym
    03 maj 2014 23:19

Skriv svar

  

Alla svar granskas innan de publiceras.