Kuling.nu

Mötesplatsen för dig som har en förälder med psykisk sjukdom

Lillasyster

Skriv svar

Till forum

  • Hej! Jag är en 22-årig tjej med en äldre bror som har/är varit sjuk. Första psykosen hade han när jag var 11,12 el 13 år, minns inte exakt, han har haft en mildare efter den första och blev därför aldrig "friskförklarad"
    .första gången blev han tvångsinlagd efter en lång tumult och pågående förvirring, samt sjukhusvistelse då han försökte flyga.. Idag bor jag hemifrån men han bor fortfarande hemma. Han fungerar oftast helt okej, men sover väldigt lite, svår att prata med och diskuterar om allt! Vad man än säger så säger han emot och att man har fel. Han är med min mamma nästan jämt och hon är väldigt trött. Nu försöker mina föräldrar få honom att flytta hemifrån, och han hotar dem för att han inte vill, och är rädd för ytterligare sjukdomsinfall.
    Jag kommer ihåg att vi var på någon slags familjerådgivning, typ en gång när jag var liten iom första psykosen men har inte haft kontakt med vården efter det, och känner just nu att jag vill prata mera. Eller bara, typ. Förstå och veta vad jag kan göra för situationen.
    Det bråkas varje gång jag är hemma hos mina föräldrar, och jag själv har väl en helt ok relation med min bror, men vi pratar inte med varandra speciellt mycket alls.
    Maria
    27 nov 2014 22:23

Skriv svar

  

Alla svar granskas innan de publiceras.